top of page
Search

Afvallen? Hier heb je de basis!

Updated: Aug 29, 2021

Veel mensen sporten om af te vallen, goede gedachte want dat werkt! Dus blijf vooral lekker bij onze trainingen en bootcamps komen. Maar daarnaast is het ook belangrijk om in je voeding rekening te houden met gewichtstoename/verlies. Wij willen jullie graag een (extra) handvat bieden om spiermassa aan te komen en/of vet te verliezen.


Energiebalans

We besparen jullie het geneuzel en alle 'detox-producten'. Wij zijn er om jullie te helpen! Het is namelijk niet zo heel moeilijk. We beginnen met de energiebalans. Dit is het aantal calorieën wat je op een dag verbrandt. Als je ook evenveel calorieën per dag eet, dan blijf je op gewicht.. Hoeveel calorieën je per dag verbrandt, kun je heel makkelijk bekijken via het voedingscentrum.


Maar wanneer val ik dan af? Ook dat is niet zo heel moeilijk te begrijpen. Het is belangrijk dat je dan minder calorieën eet dan dat je verbrandt. Je kunt namelijk de volgende rekensom gebruiken:


Gegeten calorieën - verbrandde calorieën = aankomen/afvallen.


Stel ik ben een man van 23 jaar en verbrand per dag zo'n 2700 calorieën per dag en ik eet maar 2400 calorieën. Dan hou ik er 300 over. Hoe groter dit getal, hoe sneller je zult afvallen! Maar stel je eet meer calorieën (bijv. 3000) dan heb je een overschot van 300 calorieën: dan kom je aan.


2700-2400=300 verbrande calorieën over

2700-3000=-300 gegeten calorieën over


Om hem nog iets leuker maar te maken: stel je doet een uur training bij bijvoorbeeld Jon, dan verbrand je zo'n 500 calorieën. Dat mag je dan ook nog eens bij het totaal aantal verbrande calorieën optellen. Dan heb je in plaats van 2700 verbrande calorieën op eens 3200! Tel uit je winst, want dan kun jij weer meer eten of sneller afvallen!


2700+500-2400=800 verbrande calorieën over


"Maar een tekort, is dat dan wel gezond?" Je moet wel voldoende voeding binnenkrijgen natuurlijk. Dat is zeker waar, daarom raden we aan om een tekort van minimaal 200 en maximaal 500 calorieën aan te houden. Zo val je op lange termijn, steeds een klein beetje af. Geduld is een schone zaak. Val je te snel af, dan verlies je ook spiermassa.


Voeding tracken met tools en apps

In de praktijk is dat natuurlijk moeilijk om allemaal bij te houden, dat kost enorm veel tijd. Daarom hebben ze daar natuurlijk apps voor ontwikkelt. Tip van ons: MyFitnessPal. Hier stel je gemakkelijk je doelen in en kun je heel gemakkelijk je voeding bijhouden. Mocht dit te veel moeite zijn? Doe het dan slechts een weekje, alleen het inzicht in voeding is al winst!


Moraal van het verhaal om af te vallen: probeer zoveel mogelijk calorieën te verbranden (door onze trainingen *knipoog*) en niet meer calorieën te eten dan dat je verbrandt. Als je geduld hebt zul je binnen een maand de eerste resultaten zien.Bootcamp Leeuwarden Outdoor Training Buitensport Afvallen FitFam

Tags: Bootcamp - Leeuwarden - Buitensport - Outdoor Training - Afvallen - Zuiderburen - Techum

Comments


bottom of page