top of page
Search

Wat is bootcamp? Lees hier hoe je fit wordt op een natuurlijke manier!

Bootcamp, wat is dat? Hoe doe je dat en wáár doe je dat? Lees in dit artikel hoe je fit wordt door buiten te gaan trainen. FitFam trainer en oprichter Erin van Duijneveldt, neemt je mee in het antwoord op deze vragen en wat FitFam bijdraagt aan de fitheid van haar leden.


Wat is bootcamp?

Het politiek correcte antwoord: is dat het groepstraining buiten de sportschool is, door gebruik van elementen om je heen. Bij FitFam is het méér dan dat, bij FitFam is het een gevoel van een beleving, een uitje of een samenkomst van goede vrienden. Dankzij onze cultuur (en vaak een beetje humor), zorgen wij voor fanatieke buitentrainingen die voor ieder niveau goed te doen zijn. Bij samenkomst worden de eerste voorspellingen al uitgewisseld over de training en de oefeningen die zijn verzonnen. In het begin van de training begin je met een warming-up voor het hele lichaam. Vervolgens ga je tijdens de bootcamp aan de slag volgens verschillende lesmethoden en met verschillende materialen. Denk dan aan circuits, crossfit, challenges en tijdsopdrachten.

Hoe doe je dat? Bootcamp?

Na de warming-up ga je aan de slag met een full body workout. Je krijgt een combinatie van kracht, conditie, balans en coördinatie-oefeningen om jouw fitheid te verbeteren. Het kan zijn dat je losse oefeningen krijgt, een zelfstandig circuit doet of aan de slag gaat in een groepscircuit. Het lijkt op de sportschool, maar dat is het niet. Je bent buiten in de frisse lucht, urban of in de natuur, aan de slag. Dat heeft ook nog eens extra gezondheidsvoordelen (die lees je hier).


Je krijgt opdrachten mee van de trainer, die vervolgens coacht op de aandachtspunten die voor jou van belang zijn. Zo word jij op een veilige en gezonde manier fitter en zorgen wij, als trainers, het ook nog eens leuk maken voor je. Dat doen we met competitievormen, spellen, challenges en een gezonde dosis humor. Dat staat bij onze bootcamps altijd voorop, zeker als we weer eens burpees uitdelen! *knipoogt door het scherm heen*. Na een training heb je het gevoel dat je een nieuwe vriendengroep hebt en alvast nadenkt over de volgende training!


Verschillende locaties bieden verschillende mogelijkheden voor bootcamp

Het mooie aan bootcamp is dat je het op iedere locatie kunt doen waar je maar kunt bedenken. Vaak maken we bij FitFam gebruik van parken als de Prinsentuin, velden met bankjes, schoolpleinen (NHL Stenden) of overkapte plekken. Maar dit zijn geen zeker geen vastgestelde plekken. Zelfs op een kaal grasveld of plein kunnen wij aan de slag. Vaak maken we gebruik van bankjes (voor push-ups, step-ups of dips) of lantaarnpalen/hekken om onze resistance bands aan te binden. Dit is zeker een uitkomst om de spieren de juiste prikkel te geven. Voornamelijk de rugspieren blijven achter wanneer je geen resistance bands hebt, daarom zijn wij blij met deze aanvulling op onze materialen. Verder maken we veel gebruik van bodyweight exercises zoals jumping jacks, plank-variaties en andere kracht/cardio-oefeningen.


Klinkt goed, maar heeft bootcamp ook nadelen?

Wanneer het regent wordt je nat, maar des te lekkerder die douche is na de tijd. Na een training in de regen voel je je extra voldaan en het is daarbij ook nog eens goed voor je weerstand. Dus kunnen we dit echt een nadeel noemen? Daarnaast kan het koud zijn buiten, maar daar merk jij tijdens een bootcamptraining helemaal niks van! Onze trainers zorgen er altijd voor dat jij warm blijft en ongeacht hoe goed je conditie is: je staat nooit stil! Lees: je verbrand extra calorieën!


En die spierpijn na de tijd? Dat geeft toch alleen maar een goed gevoel, je weet dat je iets goed hebt gedaan. Dat is in ieder geval wel wat wij horen van onze leden. Binnenkort ook van jou?


Enthousiast?

Snappen we! Wij maken sinds jaar en dag onze leden en potentiële leden enthousiast over wat wij doen. Daarbij zijn we zelf fervent buitensporter en mogen we graag een oefening meedoen. Dus wat zeg je ervan, doe jij binnenkort ook mee? Meld je onderstaand aan voor een proefles en kom lekker in beweging!


Wat is Bootcamp? FitFam Leeuwarden
Professionaliteit met een vleugje humor is wat onze trainingen zo leuk maakt.177 views0 comments

Comments


bottom of page