top of page
Search

Een cheatday die bijdraagt aan je doel!

Updated: Aug 29, 2021

Hier lees je waarom een cheatday helemaal niet zo erg is, of zelfs kan bijdragen aan je doel!


Je hebt weer lekker zitten eten dit weekend, of net die ene donderdagtraining overgeslagen vorige week. Je voelt je schuldig en de verleiding is groot om dan ook de volgende keer weer hetzelfde te doen: "Ik heb nu toch die training in de Prinsentuin al overgeslagen." We hebben allemaal onze mindere dagen en het zit niet altijd mee, ook op gebied van sport en voeding niet. Maar dat is helemaal niet erg en gewoon menselijk. ALS je daarna maar weer de draad oppakt en die ene standaardtraining in Zuiderburen of bij NHL Stenden inplant. Die consistentie is van groot belang voor het behalen van je doel. Waarom? Lees hier hoe jij gewoon je doel kunt behalen, ook op het moment wanneer het voor je gevoel het meeste tegenzit.


Doelen stellen

Om het voor jezelf niet te moeilijk te maken is het goed om een haalbaar doel op te stellen. Je hoeft niet drie keer per week jezelf uit te putten in de sportschool, om je doel te behalen. Dat kan ook met één of twee keer per week een (outdoor) training. Wanneer je voor jezelf een duidelijk doel hebt gesteld, weet je ook wat je moet doen om consistent te blijven. Maar dan hoor ik je denken: "wat is dan die cheatday, die bijdraagt aan je doel?!?".


Cheatday die bijdraagt aan je doel

Wanneer je tegen dat moment aanloopt, waarop je besluit een training over te slaan of toch lekker die cheatmeal (extra) te nemen. Dát is het moment dat je jezelf een beetje beloont en er simpelweg gewoon behoefte aan hebt. Dat is dus heel menselijk en dat hebben we allemaal. Niet alleen jij, ik maar ook de topsporter die op Olympisch niveau goud pakt. Maar gooit hij of zij de handdoek in de ring wanneer het één keer misgaat? Nee. Dus waarom zou jij dat dan wel doen?!

Sport doel behalen Leeuwarden FitFam Cheatday Consistentie Sporten Buitensport Bootcamp
Die cheatday gaat geen verschil maken, consistentie wel!

Wanneer je de draad gewoon weer oppakt daarna, kun je alsnog je (sport)doel behalen. Dat kan ook nog eens terwijl je meer uitgerust, verzadigd of tevreden bent. Daarom is het helemaal niet slecht om die cheatday ook gewoon in te plannen. Zo maak je het voor jezelf ook nog eens dragelijk, heb je een moment om te genieten en pak je gewoon de draad weer op in je consistente plan om je doel te behalen. Uiteindelijk kun je zo, op een makkelijke manier, toch je doel halen! Of dit nou afvallen, aankomen of fit blijven is.


Gezonde gewoontes

Ondertussen vraag jij je af: "Hier loop ik vaker tegenaan en dit is makkelijker gezegd dan gedaan." Dat klopt en is niet heel gek. Het behalen van je doel gaat met slagen en stoten. Als het je aan komt waaien, dan is de lol er ook wel wat af toch? Daarom heb ik als laatste gouden tip om jezelf gezonde gewoontes aan te leren. Die ene keer dat je twee uur staat te trainen, gaat niet opwegen tegen consistent, twee keer per week, een uurtje training. Schrijf je daarom alvast in voor onze volgende trainingen want je kunt je namelijk twee weken vooruit inschrijven. Dus waar wacht je nog op? FitFam, daar word je fit van!


Nog geen lid? Meld je aan voor een gratis proefles en laat ons je helpen om jouw sportieve doelen te bereiken. We helpen je fit worden op gebied van krachttraining, fitness, conditie, cardio en voeding. Join the family!

52 views0 comments

Comments


bottom of page