top of page
Search

Geen excuus meer om stil te zitten!

Updated: Oct 3, 2023

Je zit op de bank, achter je bureau of aan de eettafel. Op het nieuws hoor je: "Blijf binnen, vermijd het aantal contactmomenten, houd 1,5 meter afstand". Je zou alleen al coronamoe worden van de maatregelen die je keer op keer hoort. Het is dan ook geen geheim dat al die maatregelen en het thuisblijven, je niet echt aanzetten om in beweging te komen. Want dat is wat we willen voorkomen toch? Niet als het aan ons ligt! Juist nu is het belangrijk om in beweging te blijven, naar buiten te gaan en op een veilige manier gezond te blijven. Hoe dan? Wij nemen je mee in de mogelijkheden die je hebt!

Corona Bootcamp Leeuwarden Outdoor Training Buitensport FitFam

Buitensport

Wat je normaal in de sportschool of misschien helemaal niet doet, kun je verplaatsen naar buiten. Wat is er lekkerder dan te sporten in de frisse lucht? Dit brengt ook nog eens talloze voordelen met zich mee, welke? Dat lees je in dit artikel. Zo kun je talloze oefeningen met je eigen lichaamsgewicht doen, zoals bij bootcamp. Datgene waar FitFam Leeuwarden gespecialiseerd in is, outdoor fitness en bootcamp. Je bent altijd welkom om een training te proberen. Of er nu corona is of niet, wij kunnen je altijd begeleiden op je eigen niveau. Kan het niet in groepsverband, dan maken we duo's en zorgen we voor de juiste motivatie. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op www.fitfamleeuwarden.nl/over-fitfam.


Wandelen

Naast onze bootcamps kan het soms zo simpel en effectief zijn om in beweging te blijven. Je hoeft geen bootcamp- of fitnessgoeroe te zijn om je (sportieve) doelen te bereiken. Wandelen is daarbij ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Niet alleen zet je snel stappen om calorieën te verbranden, maar je doet je brein er ook nog eens een gunst mee. Tijdens een wandeling langs de Oldehove kun jij je hoofd leeg maken, geniet je van het zonlicht (extra vitamines) en zorg je voor een laagdrempelige belasting van je spieren. Maak het daarbij makkelijk voor jezelf: een klein rondje door de Prinsentuin is beter dan geen enkele stap. Daarbij kun je die wandeling ook nog eens combineren met je werkzaamheden zoals dat ene telefoontje of het luisteren van een podcast. Dubbel zo productief!


Fietsen

Is je werk, de kinderopvang, jouw familie of die ene vriend ook te bereiken met de fiets? Laat de auto lekker staan en pak de fiets. Net als met wandelen zorg je voor een laagdrempelige inspanning voor een reis die je toch moet maken. Daarnaast kan fietsen ook ontzettend ontspannend zijn. Je hebt weinig belasting van de gewrichten en je kunt een groot gebied bereiken met de fiets.


Actieve uitjes

In plaats van dat avondje borrelen, kun je voor de verandering ook eens langs het strand, door het bos of bij de Groene Ster een 'coronaproof' uitje doen. Daar word niet alleen je huisdier, kind of vriend/vriendin blij van. Maar ook jij hebt voordeel van de groene omgeving en frisse buitenlucht, de reden daarachter lees je in het volgende artikel.


Schoonmaken

Deze komt misschien als een verrassing voor je? Maar een grondige poetsbeurt kan soms net zo intensief zijn als een goede training bij één van onze bootcamps. Of je er dezelfde motivatie voor kunt vinden, dat is aan jou. Maar met een goede poetsbeurt van een uur verbrand je zo'n 200 tot 300 calorieën. Daarnaast schijnt het ook nog eens een therapeutische werking te hebben, volgens mij kennen wij allemaal dat 'satisfying' gevoel wel wanneer alles weer glimt.


Benieuwd naar meer informatie over sporten, bootcamp, afvallen of outdoor fitness? Lees dan ook onze andere artikelen en doe er je voordeel mee! Daarnaast ben je van harte welkom een bootcamp in Leeuwarden, Zuiderburen of Techum mee te doen! Bekijk ons rooster of boek een proefles via onze homepage.

92 views0 comments

Komentarze


bottom of page